Mrkvová halwa

Mrkvová halwa je klasický indický dezert. U nás bychom tento pokrm nejspíš pojmenovali mrkvové pyré.

Ingredience

  • 2 a ½ šálku strouhané mrkve
  • 2 a ½ šálku mandlového mléka (lze nahradit kravským mlékem)
  • 8 lžic hnědého cukru
  • 1/3 šálku sušeného mléka
  • ½ lžičky drceného kardamomu
  • 10 sekaných kešu oříšků
  • 8 sekaných pistáciových oříšků
  • 15 zlatých rozinek
  • špetka šafránu (nemusí být)
  • 2 lříce oleje nebo přepuštěného másla
mrkvová halwa

Postup přípravy

1 Nastrouhanou mrkev poduste v mléce za stálého míchání 15 – 20 minut. K mrkvi přidejte kardamon a ještě chvíli vařte.

2 Když začne směs houstnout, přidejte cukr a olej nebo máslo. Zamíchejte a vařte dále.

3 Jakmile je směs téměř suchá přidejte sušené mléko a ořechy. Zamíchejte a vařte ještě asi 2 minuty.

4 Mrkvová halwa je dobrá teplá i vychlazená. V lednici vydrží 3 – 4 dny.

mrkvová halwa mrkvová halwa mrkvová halwa mrkvová halwa mrkvová halwa
   
 

Informace pro zákazníky

Doprava

Obchodní podmínky

Kontakty

Proč nakupovat u nás?

  • Nejširší nabídka oříšků, suchých plodů, sušeného ovoce aj.
  • Odesíláme do druhého pracovního dne
  • Vytváříme nové a nové kombinace
  • Doprava nad 500 Kč ZDARMA
  • Odesílané zboží má trvanlivost ještě minimálně další 3 měsíce

Facebook  Google+

webmaster CORA 2014 - 2024 , www.cora.cz

Kliknutím na tlačítko "POVOLIT VŠE" souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Cílenou reklamu si můžete podrobněji nastavit tlačítkem "NASTAVENÍ", nebo kdykoli vypnout v sekci Zpracování osobních údajů...